LEI EXTRA

SOLISTENCONCOURS

LEI EXTRA
SOLISTENCONCOURS

Het “Lei Extra Solistenconcours” gaat in 2022 helaas niet door.
Volgend jaar staat het solistenconcours gepland op zondag 23 april 2023. Meer informatie volgt t.z.t.

WIE IS
LEI EXTRA

Het stimuleren en motiveren van jeugdige muzikanten is een belangrijke taak van iedere muziekvereniging. Naast de individuele begeleiding vinden wij het belangrijk voor muzikanten dat ze de kans krijgen om hun talenten en vaardigheden te tonen. Kundige juryleden kunnen jonge muzikanten verder helpen in hun muzikale ontwikkeling. Daarom is het voor jonge muzikanten goed om bij evenementen zoals deze te laten horen wat ze kunnen.

Helaas is Lei Extra, de grootste voorstander van ons solistenconcours, op veel te jonge leeftijd gestorven. Hij stimuleerde de jeugdige muzikanten steeds opnieuw om deel te nemen aan de concoursen. Jarenlang begeleidde hij diverse leerlingen tijdens hun deelnames aan talrijke evenementen.

Om Lei de eer te geven die hem zeker toekomt, heeft het bestuur besloten vanaf 2005 het jaarlijkse solistenconcours blijvend naar hem te vernoemen. Tijdens de receptie n.a.v. het bondsconcours in oktober 1999 werd Lei Extra onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau. Dit als erkenning voor zijn uitzonderlijke verdiensten voor de blaasmuziek in het algemeen en voor onze vereniging in het bijzonder.

Hoevefeest 2022: 8-9-10 april!