Op vrijdag 6 maart jl. is ere-dirigent Guus Erkens overleden. In de periode 1975-1995 was hij dirigent van onze fanfare. In deze periode wist hij het korps opnieuw op te bouwen tot een waardige superieure fanfare met in 1994 als eindresultaat een eerste prijs met lof der jury met 329 punten.

Guus Erkens werd geboren in Nieuwenhagerheide, alwaar hij ook 20 jaar dirigent was. Met fanfarekorps Eendracht werd hij vier keer landskampioen in de superieure afdeling en wist in 1985 dit korps in de concertafdeling te introduceren. Daarnaast was hij maar liefst 31 jaar dirigent van fanfare Victoria Rimburg, die hij vanuit de 2e afdeling naar de afdeling superieur bracht.
Guus Erkens was eveneens een vakkundig muziekleraar en een bekend jurylid bij talrijke solistenconcoursen in heel Limburg. Ook was hij rijksgecommitteerde voor muziekexamens. Voor zijn vele verdiensten voor de Limburgse muziekwereld werd hij in 1996 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Guus Erkens is 85 jaar geworden.

Donderdag a.s. om 11.00 uur dragen wij bij aan de muzikale omlijsting van zijn uitvaartdienst in Nieuwenhagerheide. Wij wensen alle nabestaande heel veel sterkte in deze moeilijke periode!