SINDS 1859

KONINKLIJKE FANFARE
ST. CAECILIA

ONS
FANFAREKORPS

Wat in 1859 begon als muziekgroep met 18 muzikanten is in 160 jaar uitgegroeid tot een volwaardig fanfarekorps met een ruime bezetting. Onder leiding van dirigent J.M. Ruyters is het korps in 1952 gepromoveerd naar de superieure afdeling waar het sindsdien niet meer uit verdwenen is. Sinds maart 2009 is Renato Meli aangesteld als dirigent van het fanfarekorps.

De agenda van de fanfare is gevarieerd en loopt van concerten tot het brengen van serenades en van concertreizen tot het organiseren van het jaarlijks terugkerende Hoevefeest. De fanfare maakt deel uit van de Hulsbergse gemeenschap en geeft dan ook regelmatig acte de présence tijdens diverse dorpsgelegenheden, zoals de Sacramentsprocessie en de carnavalsoptocht.

Het gezegde “de jeugd heeft de toekomst” wordt ook binnen de fanfare regelmatig aangehaald. De fanfare heeft een eigen jeugdopleiding waar jonge muzikanten les krijgen van professionele docenten. Daarnaast vindt er maandelijks het samenspeelgroepje plaats, waarbij de jeugdige muzikanten samen muziek maken en ervaren hoe leuk het is om samen te spelen. Muziek maakt immers vrienden.

‘DE FANFARE BESTAAT UIT KOPERBLAZERS, HOUTBLAZERS EN SLAGWERKERS. DE VOLGENDE 13 SECTIES ZIJN AANWEZIG IN HET FANFAREKORPS: BAS, TROMBONE, TUBA, BARITON, BARITON-SAXOFOON, TENOR-SAXOFOON, ALT-SAXOFOON, SOPRAAN-SAXOFOON, BUGEL, HOORN, TROMPET, ES-CORNET, SLAGWERK.’