OVER ONZE

DIRIGENT

RENATO MELI
2009 TOT HEDEN

Renato Meli (1968) is geboren in Berg & Terblijt, tegenwoordig woont hij in België. Als beroepsmuzikant is Renato werkzaam bij de Marinierskapel. Verder is hij groot promotor van zijn muziekinstrument: Euphonium. Hij geeft met regelmaat Workshops en hij verzorgt Masterclasses.

Als dirigent was hij werkzaam bij de fanfare in zijn woonplaats Neerpelt. Met deze muziekvereniging heeft hij in 5 jaar een mooi orkest opgebouwd: twee keer werd onder zijn leiding de Koninklijke fanfare “Vermaak na Arbeid” St. Huibrechts-Lille kampioen in de afdeling “Uitmuntendheid” van zowel de categorie “Fanfare” als “Harmonie”. Regelmatig verzorgt Renato Meli gastrepetities bij:
• Noord-Limburgse Brassband, Eksel (B)

Deze Brassband speelt in de “Concertdivisie”. Naast zijn lokale fanfare en genoemde Brassbands heeft Renato in het verleden ook een aantal gastdirecties uitgevoerd bij harmonie “Pro Honore et Virtute”, Son en Breugel. Als fanfare opgericht is deze muziekvereniging in 1987 als harmonie voortgezet. De harmonie uit Son en Breugel speelt in de 1ste divisie. Inmiddels is Renato ook dirigent bij “Brassband Limburg”.

MAAK KENNIS MET ONZE OUD DIRIGENTEN